Požární hlídka SDH Svádov
18. prosinec 2015

Členové našeho SDH zajišťovali bezpečnost a hladký průběh dnešní akce konané v kostele Sv. Jakuba ve Svádově. Akcí bylo zpívání vánočních koled a písní. Akce proběhla hladce a bez problémů, nebylo třeba nasazení sil a prostředků.

     

 

JPO Střekov "posvěcen" zastupitelstvem
15. prosinec 2015
Na dnes konaném zasedání zastupitelstva byl odhlasován vznik Jednotky požární ochrany  Střekov. Jde o jednotku "pátého typu". Velitelem jednotky se stává pan Bauer z SDH Střekov. Jednotka bude disponovat dvěma družstvy, přičemž jedno z družstev se bude skládat z členů SDH Svádov.

     

  Vznik jednotky požární ochrany Střekov
9. prosinec 2015

Dnešního dne členové sboru odhlasovali,  začlenění do nově vznikající Jednotky požární ochrany Střekov (JPO5) Přičemž členové našeho SDH vytvoří pětičlenné družstvo Svádov a jeho velitelem se stane Ladislav Jelínek
     
     

  Svádovský vánoční strom už stojí
6. prosinec 2015

Ve Svádově u rest. Koruna na hřišti byl postaven Svádovský vánoční stromek
     

 

Mikuláš přišel zkontrolovat mladé Svádovské hasiče
2. prosinec 2015

Během tréninku mladších žáků nás "přepadnul" čert s Mikulášem, naštěstí oba uznali, že už poznali i zlobivější děti než naše hasiče a tak nebyl nikdo odnesen. Děti dostali od Mikuláše malou nadílku. Více ve fotogalerii.

     












 

 

Přípravka našeho SDH ve štafetě rozdrtila konkurenci
28. listopad 2015

Dne 28.11.2015 pořádalo Okresní sdružení hasičů  soutěž v dovednostní štafetě na Základní škole E. Krásnohorské v Ústí nad Labem. Uvedené soutěže se zúčastnily hlídky přípravky a žáků našeho SDH. V kategorii přípravek startovalo celkem sedm čtyřčlenných hlídek, přičemž tři hlídky byly z našeho SDH. Soutěž přípravek se skládala z přiřazování značek technických prostředků k samotným tech. prostředkům a z následného připojení proudnice. Při závodu nesměli členové hlídky mluvit. V soutěži se podařilo získat první místo naší hlídce „A“ ve složení Tomáš Kompert, Šimon Horáš, Matěj Brablec a Tereza Vrbová, hlídka „C“ ve složení Backa Daniel, Vladimír Zdeněk, Václav Vereš a Jakub Kasl obsadila páté místo a hlídka „B“ Nikol Heroltová, Adéla Fraňková, Elena Bardounová a Ondřej Los obsadila sedmé místo. V kategorii mladších žáků pak nastoupilo do závodu celkem šestnáct pětičlenných hlídek. Soutěž mladších žáků se skládala z přiřazování značek technických prostředků k samotným tech. prostředkům a z následného vázání uzlů. Při závodu také nesměli členové hlídky mluvit. V nabité konkurenci naše tři hlídky skočily na velmi kvalitním sedmém, osmém místě a čtrnáctém místě V kategorii straších žáků pak do závodu nastoupilo čtrnáct hlídek. Náš SDH nasadil jednu hlídku, která skončila na devátém místě.

„Celkově lze závody shrnout jako velmi úspěšné. Velkým úspěchem je první místo hlídky „A“ přípravky. Ani jsem to nečekal, ale povedlo se a jsme za to velmi rád. Pozitivně však hodnotím i výkony žáků. Skončit v tak nabité konkurenci ve středu startovního pole není vůbec špatný výkon. Stále musíme brát, že naši svěřenci netrénují tak dlouho jako svěřenci jiných zúčastněných sborů a přesto nekončíme na posledních příčkách.“ uvedl starosta SDH Radek Bardoun

fotogalerie zde

výsledková listina závodu

     







 

Ve Svádově proběhl branný závod soutěže PLAMEN
10. říjen 2015
Dne 10.10.2015 proběhl ve Svádově první ze serie závodů soutěže PLAMEN SHČaM okresu Ústí nad Labem. Na start braného závodu se postavili svěřenci celkem 10 sborů dobrovolných hasičů našeho okresu. Celkem vyrazilo na trať přes 250 závodníků. Závodníci se na šesti kontrolních stanovištích museli popasovat se střelbou, základy topografie, uzlováním, první pomocí, překonat museli také lanovou překážku a identifikovat požární technické prostředky.

V kategorii „přípravka“ vyrazilo na trať celkem 14 tříčlenných hlídek z těchto byly i čtyři hlídky z SDH Svádov. V doslova napěchované konkurenci se naše hlídky umístily na druhém, třetím sedmém a desátém místě. Starosta SDH Svádov Radek Bardoun, který také mimojiné trénuje naši přípravku k tomu dodává. „Sám jsem byl hodně překvapený, že se naše hlídky umístily tak vysoko. Vypracovali  jsme si tak velice slušnou výchozí pozici získat kvalitní celkové umístění v soutěži plamen“.

V kategorii „mladší žáci“ vyběhlo na trať celkem 18 pětičlenných hlídek, z toho byly tři hlídky SDH Svádov. Umístily se v polovině startovního pole, blížepak na šestém, jedenáctém a dvanáctém místě. Ani tato umístění nejsou vůbec k zahození.  V kategorii „starší žáci“ pak na trať vyrazilo celkem 16 hlídek, přičemž dvě hlídky byly nasazeny naším sborem. Hlídky dokončily závod na desátém a třináctém místě. „Přestože výkony hlídek žáků nejsou tak přesvědčivé jako hlídek přípravky poskytl nám závod užitečné informace o našich rezervách. Mladší žáci vcelku obstojně zvládají problematiku topografie, neztraili jsme na této kontrole ani bod. Celkem slušně mladší žáci zvládají i zdravovědu a také překonání lanové překážky. Slabší je u nich střelba a uzlování. Co se týká fyzičky s tou se budeme muset poprat nejvíc právě u starších žáků. Byli jsme dlouho na trati a také jsme posbírali hodně trestných minut na kontrole – lano, to také vyžaduje větší fyzickou připravenost překvapilo mě že jsme zaváhali i ve zdravovědě a uzlování" doplnil asistent instruktorů Pavel Bardoun.

fotogalerie přípravka
fotogalerie žáci

výsledková listina závodu

     

  Voda pro "čoudilku" od SDH Svádov
noc 18.9. - 19.9.
Tento víkend se konaly historické jízdy vlakové soupravy do Zubrnic. Souprava byla tažena parní lokomotivou 423.0145. Tato lokomotiva potřebuje nezbytně ke svému provozu vetší množství vody. Její přísun byl zajištěn naším sborem ve spolupráci s SDH Střekov. Jak noční plnění lokomotivy vypadá se můžete podívat ve FOTOGALERII
     

 

N Á B O R Y
stále probíhají - přihlaste svou ratolest
I přestože se již začalo trénovat není ještě pozdě se přidat a začít s námi. V sekci "DĚTI - plamínky jsou pro vás k dispozici kontakty na instruktory, neváhejte a kontaktujte je, případně nás navštivte v době tréninku a vyzkoušejte si s námi nějaký ten trénink jestli je to to pravé.

     



 

Už zase trénujeme :-)
středa 2.9.2015
Prázdniny jsou za námi, a tak jsme se sešli na prvních schůzkách a to jak přípravka, tak i žáci a protož nás zanedlouho čeká první závod a to na "domácí půdě" neztrácíme čas a trénujeme jako o život ...... viz následující fotogalerie

..: fotografie z tréninku přípravky ZDE :..
..: fotografie z tréninku žáků ZDE :..

     

 

Hasičská zbrojnice stále prochází opravou
červenec - srpen 2015
Prázdniny, neprázdniny stále pracujeme na opravě zázemí pro naše hasiče.

     

  Pálení čarodějnic
čtvrtek 30 dubna
Jako každoročně i letos zaženeme definitivně zimu pálením čarodějnic, pálení proběhne 30 dubna a vatra s čarodějnicí by měl vzplanout předběžně mezi 17:00 a 18:00 hodinou.
     

 

Příprava vatry na pálení čarodějnic
24. - 26. duben 2015
V těchto dnech bylo navezeno dřevo na pálení čarodějnic a proběhla na Svádovském hřišti u restaurace Koruna stavba vatry na pálení čarodějnic, které se bude konat dne 30.4.2015

     

 

Závody plamínků - Chabařovice
sobota 25. dubna 2015
Dnešního dne nastoupily nejmladší svěřenci poprvé v soutěži požárního útoku a byly velmi dobří.

     

 

Božtěšický dvojboj
sobota 11. dubna 2015
Naše přípravka a žáci zabojovali na Soutěži v Božtěšicích, hlídky přípravky obsadily první, šesté desáté a jedenácté místo a hlídky mladších žíků třetí, deváté a dvanácté místo, straší žáci pak obsadili páté místo

     

 

Mladší žáci na exkurzi do zbojnice HZS - Všebořice
25. února 2015
Dne 25.2.2015 vyrazila tentokrát naše skupina mladších žáků na exkurzi na základnu HZS v Ústí na Labem, Všebořicích.

     

  Akce - "ZIMNÍ SRAZ"
21. únor 2015
Dne 21.2.2015 jsme se skupinami mladších žáků a přípravky absolvovali "zimní sraz" s dalšími SDH z Ústí nad Labem. Děti si zasoutěžili a prověřili svoje znalosti problematik znalosti stromů, ohništ stop zvěře a dalších.

výsledky
     

  Naše přípravka na exkurzi do zbojnice HZS - Všebořice
18. února 2015
Dne 18.2.2015 vyrazila naše přípravka na exkurzi na základnu HZS v Ústí na Labem, Všebořicích. Naši nejmenší svěřenci měli možnost se seznámit s nejrozmanitější hasičskou technikou, příčemž si některé části techniky a výstroje sami otestovali. Seznámili jsme se i s prostředím a zázemím základny.